hosting

Η φιλοξενία όπως πρέπει να είναι !

 

Cloud Vps στην Ελλάδα!

Cloud Vps , Cloud Vps SSD , Dedicated servers

Varnish , nginx , apc , cpanel , plesk , virtualmin

 

 

slogan

Nginx με APC - Alternative PHP Cache !

nginxΕάν η σελίδα σας έχει πολύ κίνηση και σας αναγκάζουν σε λύσεις dedicated server ή αργεί πολύ , τότε συνεχίστε να διαβάζετε.
Ένας σωστά ρυθμισμένος server με Nginx, APC, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη φιλοξενίας υψηλών επιδόσεων, ειδικά για τα βαρέα sites τύπoυ Joomla - WordPress.

Μπορεί να υποστηρίξει έως 32TB κίνησης ανά μήνα, χρησιμοποιώντας στο μέγιστο μια κάρτα δικτύου 100Mbps. Σκεφτείτε ότι αυτό είναι δυνατό, ακόμη και με βαριά δυναμικές σελίδες, plugins, και χιλιάδες ταυτόχρονους χρήστες.

Πώς λειτουργεί;


 Σε ένα παραδοσιακό Server είτε share είτε dedicated , κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται την σελίδα σας , ένα apache process εξυπηρετεί τα κλικ του χρήστη κάνοντας ταυτόχρονα ερωτήσεις σε real time Στην βάση δεδομένων ( Mysql )
Κάθε κλικ οδηγεί σε ερωτήματα στην βάση και εξυπηρετείτε από τον apache Και την mysql.

ΚΑι σε αυτό το σημείο βοηθάει το APC - Alternative PHP Cache .
" The Alternative PHP Cache (APC) is a free and open opcode cache for PHP. Its goal is to provide a free, open, and robust framework for caching and optimizing PHP intermediate code. "

Η χρήση του APC θα απογειώσει την σελίδα σας και θα ελευθερώσει πόρους στο σύστημα σας

Ταυτόχρονα η εξυπηρέτηση πολλών χρηστών ταυτόχρονα δεν μπορει να γινει από apache αλλά από έναν άλλο web server , που ονομάζεται nginx, και αναπτύχθηκε από τον Igor Sysoev, όπου έχει δοκιμαστεί για χρόνια με την φιλοξενία ιστοσελίδων , όπως Yandex, VKontakte, Rambler, Mail.ru, και φυσικά, WordPress.com

Σε διάφορα πειράματα που έγιναν μεταξύ του apache Και του nginx

  • o nginx είναι καλύτερος σε όλους τους τομείς.
  • Είναι έως και 50 φορές πιο γρήγορος από τον apache ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει έως 10.000 real time requests .

Εάν λοιπόν η ιστοσελίδα σας έχει μεγάλη επισκεψημότητα τότε η λύση δεν είναι να αναβαθμίζετε το hardware του server πληρώνοντας περισσότερα λεφτά αλλά να γίνει το κατάλληλο optimization ώστε η σελίδα σας να εξυπηρετεί περισσότερο κόσμο με μεγαλύτερη ταχύτητα.


Δώστε τέλος στις αργές αναζητήσεις και στα 500 error του apache.



Δείτε για παράδειγμα την ιστοσελίδα madatoforos.com .
Με πάνω από 15.000 επισκέπτες την ημέρα και πάνω από 40 gb ημερήσιο traffic


φιλοξενείτε σε μικρό vps με Nginx και apc.


Τόσο ο Nginx το apc και το webmin - virtualmin control panel που σας εγκαθιστούμε είναι δωρεάν χωρίς να χρειάζεται να πληρώνετε επιπλέον άδειες.


Εάν σας ενδιαφέρει μια τέτοια λύση τότε επικοινωνήστε μαζί μας

new!  Για ακόμα πιο απαιτητικά Site τώρα ρυθμίζουμε και varnish accelerator


''Varnish Cache is a web application accelerator also known as a caching HTTP reverse proxy.''

Διαβάστε περισσότερα

 Apache είναι ο πληρέστερος πιο ευέλικτος και πιο διαδεδομένος διακομιστής ιστοσελίδων. Λόγω των παραπάνω στοιχείων και καθώς είναι επίσης ανοιχτού κώδικα και συμβατός τόσο με windows όσο και με linux λειτουργικά συστήματα, εξυπηρετεί το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου internet. Το πλήθος των δυνατοτήτων του έχουν ως τίμημα ότι είναι πλέον δυσκίνητος και απαιτητικός σε πόρους. Οι απαιτήσεις αυτές τον καθιστούν μη αποδοτικό σε ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας όπως για παράδειγμα ειδησεογραφικά sites.

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που μπορεί να έχουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο γίνεται πλέον χρήση εναλλακτικών διακομιστών οι οποίοι δουλεύουν αυτόνομα ή σε συνδυασμό με τον apache.

 

Ένας τέτοιου είδους διακομιστής είναι ο NginX (engine X) ο οποίος μπορεί να αναλάβει το σύνολο των εργασιών του apache όπως η εκτέλεση του κώδικα PHP της ιστοσελίδας ή απλά να λειτουργεί ως reverse proxy εφαρμόζοντας caching του στατικού περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ο NginX είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε να καλύπτει τα μειονεκτήματα του apache ως προς την υποστήριξη πολλαπλών χρηστών ενώ παράλληλα απαιτεί λιγότερους πόρους για τις συνδέσεις προς αυτόν. Οι δυνατότητές του σε χρήση ως origin web server καλύπτουν τις περισσότερες ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν PHP MySQL ενώ για τις περιπτώσεις των εντολών του htaccess, το οποίο δεν υποστηρίζει, πρέπει να γίνει μετατροπή τους έτσι ώστε να εφαρμόζονται από τον NginX.

 

Σε περιπτώσεις όπου ο apache είναι υποχρεωτικός και η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας προκαλεί ζητήματα εξυπηρέτησης σε σχέση με τους διατιθέμενους πόρους μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνικές web acceleration μέσω reverse caching proxy. Στην κατηγορία αυτή οι πιο διαδεδομένοι είναι οι NginX και Varnish. Με χρήση reverse proxy, ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας της ιστοσελίδας, το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων προς την ιστοσελίδα εξυπηρετούνται από τον reverse proxy χωρίς να φτάνουν στον apache. Με τον τρόπο αυτό υπάρχει πλήρης συμβατότητα ως προς τη λειτουργία και την παραμετροποίηση της ιστοσελίδας λόγω της χρήσης apache ενώ παράλληλα η απαιτήσεις σε πόρους μειώνονται σημαντικά.

Συγκεκριμένα με τη χρήση του Varnish, μπορεί να αποθηκευτεί στην cache εκτός από το στατικό περιεχόμενο (εικόνες javascript css), το μεγαλύτερο μέρος και του δυναμικού περιεχομένου έτσι ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα οι επισκέπτες της ιστοσελίδας χωρίς να προκύπτει ή με ελάχιστη εκτέλεση κώδικα από το μέρος του apache.

Η απόδοση του Varnish εξαρτάται σημαντικά από τον τρόπο λειτουργίας της ιστοσελίδας. Το Varnish εξυπηρετεί πολύ γρήγορα τους “ανώνυμους” επισκέπτες και τους αντιμετωπίζει σα να πρόκειται για τον ίδιο χρήστη. Συνεπώς δεν μπορεί να εξυπηρετήσει σωστά ιστοσελίδες οπου απαιτούν σύνδεση / login ή γενικότερα διάκριση των επισκεπτών όπως eshops. Γενικότερα αν το varnish εντοπίσει ανταλλαγή cookies ανάμεσα στην ιστοσελίδα και τον επισκέπτη έστω κι αν τα cookies δεν έχουν ιδιαίτερη αξία για την ιστοσελίδα, θεωρεί ότι ο χρήστης είναι “ιδιαίτερος"  σε σχέση με τους υπόλοιπους επισκέπτες οπότε θα πρέπει να εξυπηρετηθεί από τον apache.

 

Καθώς ο apache υστερεί σε αρκετά σημεία σε σχέση με τους εξακολουθεί να είναι ο πιο διαδεδομένος web server. Σημαντικός λόγος είναι η ευελιξία, η συμβατότητά του και η εμπειρία των διαχειριστών σε αυτόν. Το σύνολο σχεδόν των CMS κατασκευάζεται με τη λογική ότι θα λειτουργήσει σε apache και χωρίς κάποιο reverse proxy. Λόγω του παραπάνω οι εταιρίες shared hosting για λόγους εξυπηρέτησης ετερογενών ιστοσελίδων είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν Apache ενώ επίσης τα πιο γνωστά πανελ hosting όπως το Cpanel χρησιμοποιούν apache.

 

Συνεπώς προς το παρόν οι χρήση των παραπάνω web servers, web accelerators, reverse proxies, εφαρμόζεται κυρίως σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες σε αυτόνομους διακομιστές (VPS).


Links


http://www.host1plus.com/tutorials/cloud-hosting/apache-vs-nginx/
http://arstechnica.com/business/2011/11/a-faster-web-server-ripping-out-apache-for-nginx/
http://www.garron.me/en/linux/apache-vs-nginx-php-fpm-varnish-apc-wordpress-performance.html

 

 

 

greek-hosting.gr © 2013 Κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη toastedweb.gr